18-holes greenfee bij de Drentse Golfclub - De Gelpenberg

Greenfee bij de Drentse Golfclub

In Aalden, op ruim 60 hectare Drents landschap, gelegen tussen enorme heidevelden, verrassende waterpartijen, een mooi glooiend landschap en eeuwenoude jeneverbessen, ligt deze prachtige Golfclub.

De baan heeft 18 holes en is aangelegd in een omgeving die bestaat uit bos en heide. De golfclub is opgericht in 1970 en is daarmee de oudste golfbaan van Drenthe. De baan is geopend in 1971.
De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven.

Prijzen:€ 75,- p.p. tot en met 14:00 uur
€ 50,- p.p. na 14:00 uur
Let op: 4 ball is alleen mogelijk na 13:00 uur.

 De greenfee is alleen te boeken van maart tot en met oktober en in combinatie met een overnachting in de buurt, vraag naar de mogelijkheden

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Parkeren
  • Restaurant
  • Golfbaan

Onze partner

De Drentse Golfclub

De Drentse Golfclub De Gelpenberg , opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven.


Het clubhuis heeft de volgende faciliteiten; bar, restaurant, terras, ruime kleedkamers, vergaderaccommodatie en golfshop. Dit maakt “De Gelpenberg” in combinatie met de baan en de golfschool een schitterende bestemming ook voor het organiseren van geheel verzorgde bedrijfsgolfdagen en golfclinics.

De brasserie

In de brasserie kunt u voorgaand of na afloop van uw rondje golf genieten van een kopje koffie, een lunch, lekkere borrel of een heerlijk diner. Het clubhuis heeft een ruim terras wat uitkijkt op hole 18 en de Par 3 baan.

De omschrijving van de baan

De baan is gelegen op zandgrond en daardoor het gehele jaar goed bespeelbaar. De eerste 9 holes zijn in 1972 naar een ontwerp Frank Pennink aangelegd in een golvend landschap van bos, heide en een zandverstuiving. In 1992 werd de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd naar een ontwerp van Donald Steel. In 2011 werd onder regie van Frank Pont een belangrijke baanrenovatie voltooid, waardoor de baan landschappelijk en speltechnisch naar een hoger plan is gebracht.


Goed course-management wordt beloond op “De Gelpenberg” en de grootste natuurlijke bunker op hole 18(de zandverstuiving), maakt van uw ronde golf een unieke beleving.

De par 3 baan

Op de PAR-3-baan kan de afstand van de afslag (tee) tot aan de vlag (green) variëren tussen de 54 en 135 meter. Qua speelwijze en spelregels is spelen op een PAR-3-baan gelijk aan het golfspel op de grote golfbaan. Het kan door iedereen gespeeld worden en is daarom ook de perfecte manier om kennis te maken met de golfsport. U heeft geen ervaring nodig en u hoeft geen eigen materiaal aan te schaffen, aangezien u na een korte basisinstructie zelfstandig de baan mag spelen en u materiaal als clubs en ballen van ons mag lenen.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Golfreis voor groepen informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Golfreis voor groepen en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Golfreis voor groepen maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405830. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.