18-holes Greenfee bij Golfclub Dirkshorn

Golfen op een prachtige inner linksbaan

Golfbaan Dirkshorn is een 18-holes par-72 golfbaan, aangelegd op 55 ha grond. De baan kan omschreven worden als een prachtige polder- weidebaan of zoals een enkeling de baan typeert, een inner linksbaan. De baan is gelegen langs de N245 Alkmaar – Schagen en is een ontwerp van landschaps- en golfbaanarchitect Alan Rijks. Voel je thuis op onze gastvrije baan, wij ontvangen u met een glimlach in zowel ons restaurant als aan de receptie. Wij zijn dan ook niet voor niets, de baan boven het Noordzeekanaal.

Prijs: € 65,00 p.p. voor een 18-holes greenfee€ 45,00 p.p. voor een 9-holes greenfee

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Restaurant
  • Receptie
  • Golfbaan

Onze partner

18-holes par-72 Golfbaan Dirkshorn

Dé baan boven het Noordzeekanaal is uitdagend voor elk niveau. Golfbaan Dirkshorn is een 18-holes par-72 golfbaan, aangelegd op 55 ha grond. De baan kan omschreven worden als een prachtige polder- weidebaan of zoals een enkeling de baan typeert, een inner linksbaan. De baan is gelegen langs de N245 Alkmaar – Schagen en is een ontwerp van landschaps- en golfbaanarchitect Alan Rijks. Golfbaan Dirkshorn is een sociale vereniging. Op de baan vind je geregeld uitdagende clubwedstrijden en leuke activiteiten voor jong en oud. Dé baan boven het Noordzeekanaal is uitdagend voor elk niveau. 

Natuurrijke golfbaan

Golfbaan Dirkshorn is een 18-holes par 72 championship course die zich kenmerkt door strakke fairways, snelle greens en een zeer goede drainage. De golfbaan heeft de NGF A-status en is geschikt voor club- en nationale wedstrijden.


Kenmerken: strakke en mooie fairways, snelle en egale greens, uitdagende rough- en waterpartijen, veel flora en fauna, slechts enkele boomgroepen en een zeer goede drainage.


De baan is aangelegd en wordt onderhouden volgens de regels van het sinds 2011 toegekende ecolabel “GEO/Committed to Green”. Twee specifiek natuurelementen zijn aangebracht, de vleermuizenkelder bij hole 1 en 2. Verder zijn er en twee paddenpoelen waarvan één tussen hole 3 en 12 en één naast hole 14. De gecreëerde vogelbeschermingszone staat garant voor rust waardoor het zich leent voor een broedgebied. In de jaren dat de baan nu in gebruik is heeft zich een nieuwe wereld van flora en fauna ontwikkeld op en in de golfbaan. De golfbaan en het terrein worden intensief en professioneel onderhouden door een greenkeepersteam van de Enk.


Bij het ontwerpen van de baan is rekening gehouden met de cultuurhistorische context waarbij twee landschappelijke sferen zijn gecreëerd, de karakteristieke openheid en de cultuurhistorische waardevolle structuur van het landschap die beeldbepalend zijn voor de golfbaan. Door de vormgeving van de golfbaan worden de beeldbepalende kwaliteiten versterkt, zoals diverse kerktorens, de Groenvelder molen, de duinen van Schoorl en de prachtige luchten en het bijzondere licht. De baan ligt aan de Groenvelderweg aan de rand van het dorp Dirkshorn en deze weg is zowel historisch als geografisch van hoge waarde. De weg leidt naar de prachtige Groenvelder, St. Maarten of molen van de polder Valkkoog, een rond 1560 gebouwde poldermolen. Ooit met mensenhanden gemaakt en vormgegeven. Op weg naar de green van hole 2 en 11 is deze prachtig te zien.

Faciliteiten

Golfbaan Dirkshorn beschikt over verschillende oefenfaciliteiten, waar zowel leden als niet-leden gratis gebruik van mogen maken. Zo is er een ruime driving range met meer dan twintig afslagplaatsen. De helft van de afslagplaatsen is overdekt, zodat je ook bij slecht weer kunt oefenen. Naast de driving range beschikt de baan over een pitching-, chipping- en putting green. Op de pitchgreen kunnen schoten tot ongeveer 30 meter worden geoefend en diverse afstanden bunkerslagen. Op de chippinggreen kunnen chips tot 10 meter worden geoefend en het putten kan worden getraind op de puttinggreen. De greens van de puttinggreen en chippinggreen zijn gelijk aan de greens in de baan. Tokens voor oefenballen voor de driving range zijn verkrijgbaar bij de receptie in het clubhuis.


Het clubhuis is in de karakteristieke stijl van de in de omgeving passende Noord-Hollandse stolpboerderijen ontworpen. Het is het centrale ontmoetingspunt voor leden en gasten, die gebruik kunnen maken van de zeer goede faciliteiten. In het multifunctionele gebouw bevinden zich niet alleen de receptie en de kleedkamers, maar ook een restaurant en zalen. Het royaal aangelegde terras biedt zicht op hole 1, 10 en 18.

Uitstekend restaurant

Het restaurant van Golfbaan Dirkshorn staat bekend om zijn goede keuken. Naast onze menukaart hebben ze ook wisselende gerechten waarbij rekening wordt gehouden met de seizoenen. In het smaakvol ingerichtte clubhuis vind u het restaurant waar het horecateam dagelijks vanaf 8.30 uur tot minimaal 1 uur na zonsondergang voor u klaar staat. Wel zullen ze eerder sluiten op rustige dagen. Het prachtige terras biedt uitzicht op de afslag van holes 1 en 10 en op de green van hole 18. ‌Ook op minder mooie dagen is het goed vertoeven in het clubhuis, aan de stamtafel, de bar of in de loungehoek rondom de open haard.


Twee aparte ruimtes bieden de leden en gasten de mogelijkheid om in een meer besloten omgeving een diner, receptie of jubileum te organiseren.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Golfreis voor groepen informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Golfreis voor groepen en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Golfreis voor groepen maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405830. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.