Greenfee voor 18 holes bij Golfclub Spiegelven

Greenfee bij Golfclub Spiegelven

Een erg gevarieerd parcours aangelegd in zijn bosrijke en licht heuvelachtige omgeving. De amateurgolfer vindt via heidepartijen, waterhindernissen, loof- en naaldbomen makkelijk zijn weg naar de grote, snelle greens. De betere speler of de "pro" daarentegen krijgt de kans om het volledige slagenarsenaal uit de hoed te toveren : hier een draw, daar een fade, een gedurfde drive om een hoek af te snijden... Een ware uitdaging!

Prijzen:

18 holes greenfee doordeweeks: € 75,00 per persoon
18 holes greenfee weekend en Belgische feestdagen: € 85,00 per persoon

Huur buggy 18 holes: € €40,00 per persoon

Maximaal aantal personen per flight: 4

De prijs van deze greenfee bij Golfclub Spiegelven is geldig tot en met 31 december 2024.

8.7/10 3 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

Met partner

9

2 super golfdagen op de mooie golfbaan van Golfclub Spiegelven in Genk (B) gehad! Top gegeten.

Johan

Met partner

9

Topbaan, leuk om te spelen

Sandra

Met partner

8

Mooie golfbaan. Hartelijke ontvangst bij inchecken. Kamer wat aan de kleine kant, douche/toilet glazen, rumoerige schuifwand. Prima bedden. Diner Moonstone goed en heerlijk, uitgebreid ontbijt.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Parkeren
  • Restaurant
  • Wifi
  • Oplaadpunt
  • Golfbaan
  • Huisdieren niet toegestaan

Onze partner

Golfclub Spiegelven

Welkom op Spiegelven. Een erg gevarieerd parcours aangelegd in zijn bosrijke en licht heuvelachtige omgeving. De amateurgolfer vindt via heidepartijen, waterhindernissen, loof- en naaldbomen makkelijk zijn weg naar de grote, snelle greens. De betere speler of de "pro" daarentegen krijgt de kans om het volledige slagenarsenaal uit de hoed te toveren: hier een draw, daar een fade, een gedurfde drive om een hoek af te snijden... Een ware uitdaging voor iedere golfer! Spiegelven Golfclub is een Belgische golfclub. Hij ligt in Genk, ten westen van Maasmechelen, dicht bij het op- en afrittencomplex van de A2/E314, de N75 en de N744. De golfclub is in 1988 op initiatief van Albert Bouts en enkele vrienden opgericht.

Golfen bij Golfclub Spiegelven

De naam Spiegelven is ontleend aan een ven midden tussen de bossen. Rondom het "Spiegelven" - een natuurlijk ven dat door de buurtbewoners steevast het "Spiegelken van den hemel" werd genoemd- drapeerde archtitect Ron Kirby een echte championshipcourse, welke bij reeds menig bezoeker volgende reactie deed ontlokken :"hier kom ik zeker terug!" En dit niet alleen omwille van het perfecte onderhoud, maar ook omwille van de diversiteit en de specifieke hindernissen die iedere hole biedt.


Toparchitect Ron Kirby, ooit de rechterhand van “Golden Bear” Jack Nicklaus, tekende in 1988 een course die binnen de kortste keren bekend stond als één van de bekendste en meest competitieve van België. Dit is wat men noemt een kwaliteitsbaan, bespeelbaar voor iedereen, met de eerste 9 holes in het bos en de laatste 9 in een meer open ruimte. De baan is technisch zeer uitdagend. Omdat er slechts een paar waterhindernissen zijn, zijn het vooral de doglegs die het spel bemoeilijken. Precisie is hier het toverwoord. De betere golfer zal hier goed moeten nadenken om de bal recht te houden en de verraderlijke bunkers te ontwijken. Na het rondje golf kunt u op het terras genieten van het prachtige uitzicht en een romantisch onder-gaande zon… of desgewenst van een heerlijke overnachting in Hotel Stiemerheide, het hotel met Sterrenrestaurant De Kristalijn en overdekt zwembad op het golfdomein.

De baan

Par 3 Course: Een 9 holes par - course met afstanden variërend tussen 85 en 169 meter, met een totale afstand van 1057 meter. Op een plateau met uitzicht over de "championshipcourse" liggen deze holes verspreid tussen de rododendrons, notelaars, fruitbomen en een mooie variatie van struikgewas.


Holes: Elke hole vormt een unieke uitdaging en heeft zijn specifieke hindernissen. Zoals de berk links op de hellende fairway van de korte 1. De 2 met zijn intrigerende afslag. De lastige 4 waar de speler bij het binnenkomen naar de green visueel gehinderd wordt door een kleine spar in het midden van de fairway. Op de 5 blijf je best uit de eilandjes aan de linkerkant (bomen omgeven door bunkers) en op de 6 (lange par 5) kan je een blindshot als 2de slag niet ontlopen. De 7 is de ven-hole met stroke-index 1 (dat zegt genoeg), en na de 8 (een mooie par 3 over weeral water) wenkt de 9. Niet al te lang als par 5, maar plaatsing is belangrijk, vooral bij het 2de shot. Zoniet wordt het een hele klus de green in regulation te halen.


Na out (2930 m) volgt in: 3168m en die extra meters voel je. Lange par 4 holes (10, 13, 15 en vooral 16). Een intrigerende 14 (par 5 van 443m) waar je tee-shot als door een trechter naar twee bunkers wordt gezogen. De 15 waar je een fade moet spelen om niet met een blindshot naar de green te worden geconfronteerd. En de 18 als afsluiter: een verraderlijke par 5. Over de vijver naar het clubhouse en zijn zonneterras toe. Dappere kerels die de green in twee durven aanvallen.

Faciliteiten

Golfclub Spiegelven beschikt over: een 18 holes Championship Course (GVB verplicht) Par-3 golfbaan, driving range, clubhuis, terras, restaurant, oefengreens, bunkers & -holes, buggy's, chipping area, putting green, compact course, golfschool, club verhuur, trolley verhuur, pro shop, kluisjes, conferentieruimte, parkeerplaats, wifi en een hotel aan de baan.


Ze bieden sinds 1989 een mooi assortiment aan op gebied van kleding, schoenen, tassen, clubs, ballen.. zowat alles wat een golfer nodig heeft. Ze bieden dan ook aan hun klanten de beste service. Dit is hun absolute prioriteit!


Het Clubhuis met het prachtige terras en een adembenemend uitzicht is de plaats bij uitstek waar u in een gezellige en aangename sfeer kan aperitieven, borrelen of nakaarten over uw golfdag. Dat kwaliteit hier hoog in het vaandel staat, getuigt het overheerlijke aanbod van diverse snacks, gerechten en dagmenu's.


Tevens zal de vriendelijke en hartelijke service zeker bijdragen voor het slagen van uw "happy hour", receptie, lunch, enz.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Golfreis voor groepen informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Golfreis voor groepen en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Golfreis voor groepen maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405830. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.